Jadłospis 01-05.03.2021 r

Poniedziałek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) z masłem (mleko, laktoza) ogórek świeży, pierś wędzona (może zawierać soje), herbata z -miodem naturalnym, warzywo.
  2. obiad: Pulpety w sosie śmietanowym z warzywami (śmietana 12%,seler, bułka tarta, jajka) ziemniaki, sok.

Wtorek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna)z masłem dżem niskosłodzony, ryż na mleku (mąka pszenna, mąka pełnoziarnista), owoc.
  2. obiad: Roladki schabowe w sosie (śmietana12%),ziemniaki, makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna, mąka pełnoziarnista), marchewki mini, lemoniada cytrynowa z  miodem naturalnym

Środa

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, pomidor, twarożek z ziołami w plastrach, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem, warzywo.
  2. obiad: Udko pieczone, ziemniaki puree (mleko, laktoza) z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.

Czwartek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna), z masłem (mleko, laktoza), sałata, pomidor, ogórek świeży, papryka świeża, polędwica sopocka (może zawierać soje)ser żółty (mleko, laktoza), herbata z -miodem naturalnym.
  2. obiad: Krupnik z mięsem, ziemniakami (kasza, seler), pierogi z serem białym, masłem, cukrem,(jajka, mąka pszenna, mleko), Sok jabłkowy.

Piątek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem(mleko), pomidor, pastą z makreli atlantyckiej(jogurt naturalny), kakao naturalne (mleko) z miodem, owoc.
  2. obiad: Zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym- mięsem (śmietana 12%,seler,mąka pszenna- mąka pełnoziarnista), ziemniaki z jajkiem(masło), ogórek kiszony. herbata z miodem naturalnym

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, sól , jarzynka bez soli oraz świeże zioła, Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, miód naturalny, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. W razie braku jakiegokolwiek produktu jadłospis ,może ulec drobnym zmianom.