Jadłospis 17-21.05.2021 r

Poniedziałek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia)z masłem(mleko, laktoza) pomidor, Jajecznica (jaja) na maśle ze szczypiorkiem, kakao naturalne (mleko) z miodem, owoc.
  2. obiad: Kotlet mielony(bułka tarta, jajko) w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, woda z pomarańczą.

Wtorek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia)z masłemrzodkiewka, szyneczka śniadaniowa, herbata owocowa z miodem naturalnym, warzywo..
  2. obiad: Zupa pieczarkowa z mięsem (seler, śmietana) naleśniki(mąka pszenna, jajko mleko) z pastą szpinakową (,mleko,) sok jabłkowy

Środa

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) z masłem, pomidor, parówki z szynki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem, owoc.
  2. obiad: Gulasz drobiowy (śmietana 12%), z warzywami, ryż biały  (może zawierać zboża zawierające gluten) Kompot owocowy

Czwartek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) z masłem(mleko, laktoza) sałata, pomidor, ogórek świeży, papryka świeża, rzodkiewka, kiełbasa żywiecka, ser żółty (mleko, laktoza), herbata z -miodem naturalnym,
  2. obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej z mięsem makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna, mąka pełnoziarnista) z owocami. woda z miodem..

Piątek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) z masłem(mleko, laktoza) pomidor, płatki owsiane na mleku(gluten, mleko) warzywo.
  2. obiad: Filet z morszczuka w panierce(bułka tarta, mąka pszenna, jajka), ziemniaki, brokuł na parzelemoniada cytrynowa.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, sól , jarzynka bez soli oraz świeże zioła, Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, miód naturalny, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. W razie braku jakiegokolwiek produktu jadłospis ,może ulec drobnym zmianom.