Jadłospis 20-24.09. 2021 r

Poniedziałek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) Chleb graham (mąka pszenna) z masłem, sałata, ogórek świeży, szynkówka, mleko z miodem naturalnym, warzywo.
  2. obiad: Zupa jarzynowa (śmietana12%,seler,gluten), makaron pełnoziarnisty(mąka pszenna, mąka pełnoziarnista) Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym, herbata koperkowa z miodem naturalnym

Wtorek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) Chleb graham (mąka pszenna) z masłem, pomidor, twarożek z ziołami w plastrach, herbata owocowa, owoc.
  2. obiad: Schab pieczony w sosie (śmietana 12%) Kasza bulgur (pszenica), surówka z ogórka - jabłka, sok gruszkowo-jabłkowy.

Środa

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem(mleko, laktoza) sałata, pomidor, ogórek , kiełbasa dębicka (może zawierać soje) kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem,
  2. obiad: Gulasz drobiowy (śmietana 12%), Ziemniaki, Groch z marchwią, lemoniada cytrynowa.

Czwartek 

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna) Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, pomidor, parówki z szynki, herbata z miodem naturalnym warzywo.
  2. obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, mięsem (śmietana 12%,seler,) ryż biały  (może zawierać zboża zawierające gluten ) na słodko, kompot wieloowocowy.

Piątek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia)z masłemserkiem homogenizowanym, płatki owsiane na mleku(gluten, mleko) owoc
  2. obiad: Kotlet mielony z ryby(jajka, bułka tarta) w sosie jogurtowym (mleko, gluten) z warzywami, ziemniaki, woda z pomarańczą miodem naturalnym

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, sól , jarzynka bez soli oraz świeże zioła, Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, miód naturalny, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. W razie braku jakiegokolwiek produktu jadłospis ,może ulec drobnym zmianom.

 

Zamknij menu
Wróć na początek strony