dwie postacie kucharki mieszają zupę w garnku

Jadłospis 10-14.01.2022 r

Poniedziałek

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna),  masło (mleko, laktoza) , papryka żółta, sałata, kiełbasa dębicka (może zawierać seler, gluten, mleko, gorczycę) herbata z miodem naturalnym, warzywo.
  2. obiad: Grochówka z kiełbasą , mięsem, budyń waniliowy (mleko) z sosem owocowym, woda z pomarańczą z miodem naturalnym.

Wtorek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) masło (mleko, laktozajajko gotowane, kawa z mlekiem (jęczmień, żyto, mleko) owoc
  2. obiad: Kotlet – schabowy panierowany (bułka tarta, jajka) ziemniaki puree,(mleko) sałatka szwedzka, kompot mix owoców.

Środa

  1. śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna)  masło (mleko, laktoza) sałata, pomidor, ogórek świeży , papryka świeża – żółta, szynkówka (może zawierać seler, gluten, mleko, gorczycę) ser żółty (mleko, laktoza), herbata z miodem naturalnym
  2. obiad: Gulasz drobiowy, sos (śmietana 12%) makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna, mąka pełnoziarnista), marchewka mini na parze, woda z cytryną-miodem naturalnym.

Czwartek 

  1. śniadanie: Chleb graham(mąka pszenna) masło (mleko, laktoza), pomidor, serek almetta (mleko), kakao naturalne (mleko) z miodem naturalnym, warzywo.
  2. obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, mięsem (śmietana 12%,seler,) owoce, sok jabłkowy.

Piątek

  1. śniadanie: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia) masło(mleko laktoza), miód naturalny, ryż na mleku (gluten, mleko), owoc.
  2. obiad: Filet z dorsza w panierce(bułka tarta, mąka pszenna, jajka), ziemniaki, sałatka grecka (ser feta), herbata miętowa z miodem naturalnym.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, sól , jarzynka bez soli oraz świeże zioła, Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, miód naturalny, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. W razie braku jakiegokolwiek produktu jadłospis może ulec drobnym zmianom.

 

Zamknij menu
Wróć na początek strony